Epson hő nélküli technológia

Növelje a termelékenységet, és csökkentse a környezeti terhelést

kompromisszumok nélkül


Az Epson tintasugaras nyomtatók a hő nélküli technológiát használják a fejlett előnyök biztosításához az ügyfelek számára. Az Epson technológiája nem igényel hőt a tintakifúvási folyamat során. Ehelyett elektromos impulzust küld a piezo modulnak, amely ettől előre, majd hátra hajlik, és így préseli át a tintát a nyomtatófejen. Ezzel szemben a lézernyomtatóknak fel kell melegíteni a fixálóegységet, hogy lehetővé tegyék a nyomtatást.

forrás: www.epson.hu


A hő nélkülitechnológia előnyei 


Állandó, nagy nyomtatási sebességAz Epson technológiája nem igényel hőt,hogy üzemkész állapotba kerüljönbekapcsoláskor vagy az alvó állapotból történő felébredéskor. Ez azt jelenti, hogyazonnal elkezdi a nyomtatást a lézernyomtatókkal összehasonlítva, amelyeknek előkell melegíteniük a fixálóegységet a nyomtatáshoz. Az állandó, gyors nyomtatásbiztosított, még a nagy nyomtatási sűrűségű dokumentumok esetében is.


Kisebb teljesítményfelvétellel energiát és pénzt takarít megAz Epson technológiája kevesebb energiát használ, mint a lézer technológia, mivel nemhasznál hőt a bemelegedéshez. Mivel a tintasugaras nyomtatóknak nincs fixálóegységüka beégetéshez, ez jelentősen alacsonyabb energiafogyasztást eredményez.


Kevesebb pótalkatrész, kisebb környezetre gyakorolt hatásA lézernyomtatók általában többféle kellékanyagot alkalmaznak, és több esetben igénylika henger, az átvivő szíj és a fixálóegység rendszeres cseréjét. A hő nélküli technológiánakköszönhetően a tintasugaras nyomtatók kevesebb alkatrészt használnak, amit cserélnikell, mint a lézernyomtatók, és a nyomtatófejek nem kellékanyagok. Ez csökkentia gyártás és a keletkező hulladékok miatti környezetterhelést.


A kevesebb beavatkozás növeli a termelékenységetAz Epson tintasugaras nyomtatók hő nélküli felépítése azt jelenti, hogy kevesebb olyanalkatrész van benne, ami elromolhat, ami csökkenti a szükséges beavatkozás mennyiségét.Ennek eredményeképpen az Epson tintasugaras nyomtatók megbízhatóságot és jelentősencsökkentett állásidőt biztosítanak.